The Royal Highness fik engelsk manager efter SPOT 11 – tre USA-showcases venter

The Royal Highness fik engelsk manager efter SPOT 11 – tre USA-showcases venter
Henrik Friis

The Royal Highness fik ikke bare fine roser oven på gruppens optræden på SPOT 11 Festivalen – den hårdtslående trio har som direkte følge fået engelsk manager, der satser på at virkeliggøre gruppens drømme om amerikansk succes: Foreløbig venter tre showcase-optrædener for interesserede amerikanske selskaber i slutningen af september.
– – –

Da The Royal Highness spillede på årets SPOT Festival, mærkede de ikke noget til international interesse i forbindelse med selve koncerten. Men da de læste Jyllands-Posten dagen efter, så de, at den engelske manager Jonathan Morley var ganske ganske begejstret for gruppen. I dag er han manager for gruppen og har bl.a. skaffet trioen tre showcase-koncerter i USA: 20. september i New Yorks The Mercury Lounge samt 22. og 26. september i Los Angeles i henholdsvis The Viper Room og Whiskey a Go Go.

– Efter at have læst artiklen oven på SPOT-koncerten fik vi travlt med at finde frem til Jonathan Morley, for i forvejen var vi på jagt efter et management. Men inden vi nåede så langt, kontaktede Morley faktisk os, og allerede om mandagen efter festivalen havde vi vores første møde – for lige at se hinanden an, fortæller gruppens bassist Thomas Broge-Starck.

– Så gik det egentlig stærkt. Morley tog til Loppen ugen efter for at se os igen, og efter det mødtes vi 8. juli i forbindelse med et job på The Rock, hvor vi blev enige om at samarbejde. Både fordi vi ved han har gjort et godt stykke arbejde som manager for Tina Dickow, og så fordi vi i det hele taget synes, at hans væremåde er sympatisk, fortæller bassisten, der samtidig fortæller at gruppen via Morley har sikret sig advokat-aftaler i både England og USA, hvis der skulle komme kontraktforslag på tale.

Ambitionernen peger mod Amerika

The Royal Highness – nu venter
tre spændende showcases i USA.
(FOTO: Sanne Vinter).

The Royal Highness’ ambitioner går helt klart i retning af USA i første omgang – og der har også allerede været efterspørgsel på den tunge danske rock-sound. Bl.a fra flere college-stationer. Og at Morley også kan agere uden for de britiske grænser, skulle hurtigt vise sig: Morley gik i samarbejde med det mega-store event-bureau William Morris Agency, hvorefter de tre ovennænvte showcases for de interesserede amerikanske selskaber hurtigt blev en realitet. Hvem de interesserede selskaber er, vil Thomas Brige-Starck ikke sige endnu, men det er ”store” firmaer.

– Vi har fået mange henvendelser fra USA – og synes generelt at de er meget positive over for os på det marked. Men samtidig ved vi også godt, at der er langt endnu. Vi har stadig den dér ”lad os nu lige se hvordan det går”-holdning.

Jonathan Morley er på sin side optimist: – Ja, det er ikke fordi jeg bevidst bare går efter de danske bands, siger Morley, der i forvejen manager for både Tina Dickow og Hush. – Men da jeg ved et heldigt tilfælde overhørte Dennis Kastens (forsanger i The Royal Highness, red.) lydprøve på SPOT festivalen, fik jeg nærmest blæst ørene af, og så måtte jeg jo finde ud af hvad det her var. Bandet væltede mig omkuld. De kan blive meget store i USA på meget kort tid, siger englænderen.