The Royal Highness til Baltikum

The Royal Highness drager netop nu på en tre-dages tur til Baltikum, hvor det hårdslående rockband blandt andet skal spille på det store spillested Fontaine Palace i Liepaja. Jobbet er endnu et led i det Due North-projekt, som ROSA har arrangeret i samarbejde med baltiske samarbejdspartnere samt Det Danske Kulturinstitut i Riga.

Due North har ført sendt bands som Gob Squad og Baby Woodrose til de tre baltiske lande. Ideen er at give danske musikere liveerfaring via flere sammenhængende jobs på fremmed.
 –  Projektet kan lade sig gøre primært fordi vi arbejder meget tæt med Det Danske Kulturinstitut i Riga (og dets leder Simon Drewsen Holmberg, red.), de lokale bookere og spillesteder. Og så fordi der er en stor interesse i de danske bands, fordi det stadig er en sjældenhed at få vestlige bands på besøg i de baltiske lande, fortæller Anders Johnsen, der er ROSAs projektleder på dette Baltikum-fremstød.

The Royal Highness skal spille i alt tre jobs i Baltikum. Første koncert torsdag på Fontaine Palace i kystbyen Liepaja, Letland. Herfra drager de nordpå til hovedstaden i Estland, Talinn og klubben ”Pilot”, inden de slutter deres turné i Letlands hovedstad, Riga, til ”The Music Festival”. Her spiller de sammen med New Yorker bandet Gorilla Biscuits, som er  headliners.

Koncerterne:
13. september: Fontaine Palace, Liepaja, Letland
14. september: Pilot, Talinn, Estland.
15. septemver: The Music Festival, Riga, Letland