Tina Dickow og Marcus Winther-John til Glasgow-event

Tina Dickow og Marcus Winther-John til Glasgow-event
Henrik Friis

Marcus Winther-John – aktuel med “Grow”.

Til forskel fra andre branche-festivaler og -messer fokuserer den skotske Music Works også på kombinationen mellem musik og film/tv/reklamefilm – og det er bl. a. med de briller på, der før første gang er dansk deltagelse i år.

– – –
Når år 2 af det skotske musikevent Music Works letter 29. oktober-1. november, er det samtidig første gang, at danske musikere medvirker ved denne musikalske Glasgow-begivenhed.

Tina Dickow og Marcus Winther-John (ex-Inside The Whale) er begge album-aktuelle og præsenteres i en fælles dansk-skotsk showcase – lavet i samarbejde mellem NEMIS (New Music In Scotland) og ROSA – på klubben Universal 30. oktober sammen med de skotske indslag Palomino og Roddy Hart.

– Til forskel fra andre branche-sammenkomster er denne ikke så A&R-baseret – Music Works er i højere grad en cross-media musik-event og et bindeled til film, tv og reklamefilm-verdenen. Det er med dét for øje, vi deltager: For at henlede opmærksomheden på gode danske komponister, som absolut også har noget at byde på/kan bruges i denne specifikke sammenhæng, siger ROSAs koordinator Conny Jørgensen, og peger i øvrigt på eventen som oplagt mulighed for at udvide ROSAs internationale networking på netop dette felt.

Tina Dickow spiller solo ved den danske del af showcasen med albummet ”Notes” i frisk erindring, mens Marcus Winther-John netop har udgivet solo-debut’en ”Grow” og suppleres med to musikere med på scenen i Universal, der er en central klub med plads til cirka 100 tilskuere – tæt på selve messecentret, Radisson SAS Hotel i Glasgow, hvor eventets store foredrags- og debat-program foregår.

Arrangementet er sikret via samarbejde med DPA – Danske Populær Autorer, og desuden er showcasen en udenlandsk forgrening af Spil Dansk Dagen.