Tina Dickow skriver verdensomspændende kontrakt med Sony

Tina Dickow skriver verdensomspændende kontrakt med Sony
Henrik Friis

Sony Musics London-kontor har netop indgået en verdensomspændende aftale med den danske sanger, guitarist og sangskriver Tina Dickow.

Kontrakten er af den langsigtede slags og kan dække helt op til seks udgivelser fra Tina Dickows hånd, hvoraf den første skal indspilles i løbet af efteråret og er planlagt til international udgivelse i foråret 2005.

– Jo, nu er det alvor, siger Tina Dickow om aftalen med vanlig underspillet jysk lune, der dækker over stor tilfredshed med den aftale, der faldt på plads i sidste uge efter et par måneders forhandlinger.

– Selvfølgelig skal jeg lige vænne mig til, at Sony skal have en pæn del af kagen og skal være medbestemmende, lige fra musik og artwork til udformning af min hjemmeside. Til gengæld investerer de også meget i mig – bl.a. bakker de økonomisk op om det mini-album jeg netop har udsendt i USA og England samt ved turnéer. Og så har Sony en organisation, som virkelig kan bakke mig op internationalt, siger Dickow om aftalen, der er en såkaldt world-wide deal, hvor kun det danske marked er undtaget. Hér vil Dickow stadig gerne selv have føling med hvem der skal markedsføre og distribuere udspillene:

– Jeg vil gerne beholde Danmark som mit eget lille fristed, siger hun.

Selve kontraktunderskrivelsen var kulminationen på et vanvittigt hektisk døgn: Tina Dickow satte sin signatur på aftalen søndag eftermiddag i Zero 7’s omklædningsrum på Roskilde Festivalen – umiddelbart efter hendes optræden som sanger med den engelske gruppe. Forud for det var gået transport fra Zero 7-jobs i Frankrig og Belgien natten igennem, inden Dickow ankom til festivalpladsen i Roskilde blot 20 minutter før sin egen solo-optræden – hvorefter der igen var under en halv times pause inden Zero 7-koncerten.

Men i det hele taget er det altid gået stærkt for Tina Dickow: For 2 ½ år siden bosatte hun sig i London for at få hul på den internationale karriere. Først fik hun hurtigt en engelsk manager-aftale på plads med Jonathan Morley – som hun havde mødt på SPOT 07-festivalen – og siden kom en international forlagsaftale til. Sidste år indspillede hun cd’en “Notes” lige efter sin medvirken på SPOT 09 Festivalen, som efterfølgende både gav Dickow en Steppeulv og en Danish Music Award for hendes sangskrivning. Og så er der alle koncerterne ude og hjemme: Alene i 2004 er det blevet til op mod 70 koncerter i Europa og USA – enten som solist eller som medlem af Zero 7.

Tina Dickow er da heller ikke sen til at skjule hendes glæde over det netop overståede og fire måneder lange turné-forløb med Zero 7, som har lagt væsentlig til hendes scene-erfaring: – Det har betydet utroligt meget – også at kunne gå på scenen og koncentere sig om at synge, uden at skulle være 100 procent ansvarlig for musikken. Det har stort set udelukkende været en positiv oplevelse, selv om det selvfølgelig ikke har været min egen musik, der har været i fokus. Men det kommer nu.

Kontrakten med Sony giver ikke Tina Dickow tid til at hvile på laurbærrene. Allerede fra i morgen fredag kan hun opleves i forbindelse med Grøn Koncert-turnéen på ROSA – Dansk Rock Samråds Grøn Spot-scene. Herefter venter festival-jobs med Zero 7 i Japan og Skotland – og en Englands-turné til november – ud over USA-turné som solist i oktober, samt den første pladeindspilning for Sony. Så den hektiske fremtid kalder allerede…

Succesfuld musik-eksport
Dickows Sony-kontrakt er desuden med til at understrege den voksende interesse i udlandet for dansk musik, hvor The Raveonettes, Junior Senior, Teitur, Saybia Tim Christensen, Under Byen, Mew m.fl. har vakt opsigt gennem den senere tid. Set i det lys virker den netop indgåede tre-årige aftale mellem kulturminster Brian Mikkelsen og Music Export Denmark (Danmarks Radio, Venue Fonden, ROSA, IFPI og DUP) om ekstra musikekportstøtte på 3.5 mio. kr. årligt til at være truffet i helt rette øjeblik.

– – –
Tina Dickow kan opleves som første indslag på Grøn Koncerts GRØN SPOT-scene kl. 13.40: I Esbjerg 9. juli, Odense 10. juli og Århus 11. juli samt Aalborg 15. juli, Børkop 16. juli, Næstved 17. juli og København 18. juli.