Topmagasiner gør Raveonettes til største fremtidshåb – afbud til Eurosonic

Topmagasiner gør Raveonettes til største fremtidshåb
– afbud til Eurosonic
Henrik Friis

Verdens to største og førende internationale musikmagasiner har begge The Raveonettes som 1. prioritet, når fremtidens rockhåb skal udpeges – til gengæld spiller gruppen alligevel ikke ved Eurosonic Festivalen i Holland på fredag.

The Raveonttes kan næsten ikke få mere vind i sejlene, end det gruppen oplever netop nu. Både det engelske Q Magazine og det amerikanske Rolling Stone Magazine har Sune Wagner og Sharin Foo allerøverst på listen over deres respektive 10 bud på fremtidshåb inden for rocken.

Q Magazine kalder dem mystiske og konceptlignende med en usund hang til 50’ernes B-film – og sammenligner gruppen med The Velvet Underground og The Jesus and Mary Chain – med Debbie Harry på vokal – ligesom magasinet sidst i december gjorde The Raveonettes’ “Attack of the Ghost Rider” til ugens video.

Rolling Stone kalder The Raveonettes “En ekstremt selvsikker dansk duo der får savtaksgaragerock til at smage sødt med rockabillyens klassiske twang kombineret med eksplosioner fra (guitarens) fuzzpedals-vildskab”.

Bedre rygstød kan næsten ikke fås for en gruppe, der er udset til at eksplodere på verdensplan i dette forår via koncerter og PR-fremstød på alle væsentlige markeder – med kulmination i form af et decideret fuldlængde album til maj.

Så meget desto mere ærgerligt er det, at gruppen alligevel ikke spiller på Eurosonic Festivalen i Groningen, Holland på fredag:

– Det er brandhamrende ærgerligt, siger Jan Sneum fra Radio Rytmisk på Danmarks Radios P3, som i samarbejde med ROSA bakker op om og støtter de danske gruppers deltagelse på den hollandske festival, der dækkes massivt af EBU (The European Broadcasting Union). F.eks. skulle The Raveonettes’ koncert have været transmitteret og udbudt til en millionskare af europæiske radio-lyttere.

– Når The Raveonettes alligevel ikke deltager, kan jeg ikke give nogen anden grund, end at det på en eller anden måde er gået galt med kommunikationen omkring bandet. Når man skal forbinde amerikansk manager og engelsk tour-manager med et dansk band, kan der tilsyneladende ske misforståelser. Tættere på kan jeg faktisk ikke komme en forklaring – og vi HAR forsøgt løsningsmodeller, som alle er faldet til jorden, siger Jan Sneum.

Nu bliver Junior Senior, Superheroes, S.P.E.C.T.R.E og Envelope de danske repræsentanter ved festivalen.