TRAX – en rullende festival

TRAX – en rullende festival
TRAX er klar til en ny sæson – og i noget ændret form.
I år koncentrerer TRAX sig om fem af landets byer og tilhørende spillesteder – til gengæld sker det gennem en mærkbar øget bevågenhed, hvilket både vil kunne mærkes i byerne og i DRs sendeflade
.

Samarbejdet mellem spillestederne, DR og ROSA vil resultere i afvikling og optagelse af i alt 25 koncerter, og alene P3 vil sende cirka 70 timers direkte radio fra de fem TRAX-byer.

For at skabe festival-stemning og trække folk til, vil DR “varme op” og sende eftermiddagsprogrammet “Katapult” fra TRAX-byernes centrale samlingssteder – f.eks. cafeer – både torsdag og fredag.

Torsdag aften vil P3 så sende direkte fra TRAX-koncerterne på det lokale spillested, mens P3s house/dance-program “Festudvalget” fredag aften via sit mobile studie vil sende direkte fra byen – eksempelvis fra det lokale gymnasium.

Tilmed vil der også være TRAX-koncerter på det lokale spillested fredag aften, som dog ikke sendes direkte, men som vil blive båndet og finpudset med henblik på senere udsendelse i ”bedste sendetid” på P4 i løbet af foråret.- Ved at begrænse til fem steder og være der i to dage kan vi gå lidt dybere og bredere til værks. Det er vigtigt at TRAX rent faktisk giver et ekstra løft til de gode musikmiljøer i Danmark, siger ROSAs leder Gunnar Madsen.

Målet er selvfølgelig fyldte spillesteder, men det er ikke den eneste målsætning. TRAX skal også være en platform, hvor seriøse musiknavne kan blive præsenteret for så bredt et publikum som muligt – hvilket både gælder etablerede navne og helt nye.

– Vi ser TRAX som et naturligt led i vores arbejde med at passe godt på musikken – og på dem der mener noget med den. Så det gælder ikke blot bands og solister, men også de lokale spillesteder, som er en vigtig del af den rullende festival. De fem spillesteder, som er med i TRAX i denne omgang, er dels valgt ud fra geografisk placering, men i høj grad også ud fra kriterier som dygtighed og entusiasme, siger Gunnar Madsen.

– – –

Årets TRAX-program er næsten klar og kan ses andetssteds på denne side.

TRAX 2002
–  Haderslev – Månen.
Torsdag 28. februar:
Limf
The Broken Beats
Kitty Wu
Fredag 1. marts:
Klondyke
Allan Olsen
–  Rønne – Rasch’s Pakhus.
Torsdag 14. marts
Soma Allpass
Swan Lee
Fredag 15. marts:
Martin Høybye
????
–  Aalborg – Studenterhuset.
Torsdag 21. marts
Popfilter
Nephew
Marie Frank
Fredag 22. marts:
Janne Mark
Souvenirs Duo
–  Vordingborg – Stars.
Torsdag 4. april:
Berkenstox
Carpark North
Moon Gringo
Jupiter Day
Fredag 5. april:
Ørenlyd
Ester Brohus m. gæster
–  Holbæk – Elværket.
Torsdag 18. april:
Monopol
Labrador
Saybia
Fredag 19. april:
Thomas Heide
Poul Krebs