TRAX med tylskørter, sækkepiber, rap og dance på skemaet

Infernals TRAX-optræden tirsdag i Vanløse fik en god medfart på Kirkebjerg Skole. Her var de begejstrede og hujende skoleelever, de lidt ældre publikummer og forældrene stimlet sammen foran scenen i skolens aula, og det var tydeligt, at Infernal har en opskrift på et medrivende sceneshow.

Bandets optræden var det tredje indslag i rækken af TRAX-Coming Home-koncerter, der sender danske kunstnere tilbage til udgangspunktet for at spille koncert på lokaliteter med stor personlig betydning. Og Paw Lagerman, den mandlige frontfigur i bandet, udtalte før koncerten:

– Jeg har en underlig fornemmelse i kroppen. Jeg har gået her på skolen, min far har gået her, min storesøster har gået her, og min mor og jeg har gjort rent her.

Men så kom hans musikalske samarbejde med sangerinden Lina Rafn, Infernal, på forsiden af ungdomsmagasinet Frikvarter og Paw valgte at droppe rengøringsarbejdet for at lægge mere vægt på musikkarrieren. Et godt valg – i betragtning af at Infernal i dag har solgt over en million plader og bliver udgivet i 35 lande.

Klaus Reiss med på nummeret “Highland Fling”

From Scotland to Vanløse
Kirkebjerg Skole er heller ikke uvant i rampelyset. Skolen, der dagligt lægger klasselokaler til ca. 650 elever har nemlig også lagt lokaler til scener i filmen ”Lad Isbjørnene Danse” såvel som Carpark North-videoen til nummeret ”Human”, kunne skoleinspektør Søren Cloos fortælle. En fast tradition siden 1942 er også, at eleverne synger morgensang, hvilket Paw Lagerman da også fik nævnt under koncerten:

Faktisk står jeg nu på det sted, jeg dengang hadede mest!

Men hadet til morgensang var erstattet af en entusiasme og energi, der var kendetegnende for  sceneshowet og den musikalske oplevelse, de omtrent 200 publikummer tog med sig hjem. For det var nemlig fængende og pumpende dance, tylskørter og ikke mindst selvironi en masse, som bar  meget af showet frem.
I høj grad var det også hele den vifte af stilarter og geografiske islæt, Infernal inddrog i musikken, bl.a. salsa, kosakdans med publikum, et redneck-inspireret mundharpe-intermezzo, og ikke mindst nummeret ”Highland Fling”, hvor sækkespibespilleren Klaus Reiss tog publikum en tur med til det skotske højland.

Clemens fik store bifald efter sit rap i “Ten Miles”

Kort men godt
Et indslag i aftenens koncert, der afgjort gav udslag på ‘klap-o-meteret’ var da Infernals gæstesolist, rapperen Clemens, eftertrykkeligt satte nummeret ”Ten Miles” i et nyt relief. Både Lina Rafn og Paw Lagerman følte, det ville være spændende at bygge bro mellem dance og hiphop.

Og teksten til Ten Miles, hvor Clemens rapper med, er skrevet med udgangspunkt i en af Linas veninders parforhold. Kæresten behandlede hende rigtig skidt og var på mange måde en ”hiphop-stodder”, som sangerinden udtrykker det. Så Lina synes, det var passende at inddrage Clemens i netop det nummer, fordi han, efter hendes mening, har de rette dæmoner.

Infernal m. bigband
Når det går løs for storhittende Infernal d. 4 november i Randers, hvor alle årets TRAX-kunstnere er samlet til TRAX-Galla, bliver det med DR Big Band som backing. Lina Rafn forventer bl.a., at førnævnte ”Ten Miles” vil antage en ny, endnu mere pompøs og smuk karakter, og at bandets monsterhit ”From Paris to Berlin” får lidt mere swing, forklarede hun før koncerten.

P3 sender uddrag fra Vanløse-koncerten søndag aften kl. 23:00 til 24:00