TRAX: Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen tilbage til udgangspunktet

TRAX: Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen tilbage til udgangspunktet
Henrik Friis

Fem helt unikke TRAX-koncerter i efteråret: Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen drager tilbage til deres respektive udgangspunkteter og giver søndags-koncerter på lokale og uvante koncert-adresser – og så kulminerer det hele med gallakoncert på Værket i Randers med alle fire solister og med DR Bigband som backing.

– – –
Danmarks Radios og ROSAs mangeårige samarbejds-projekt TRAX har altid haft som opdrag at præsentere live-musik – også gerne uden for de vanlige storby-rammer. Sidste år blev ideen drejet hen mod at præsentere fire musikere i deres fødebyer/byer hvor de er vokset op (Randi Laubek, Kira Skov, Claus Hempler og Tue West), og de koncerter i – ofte uvante – musikrammer, blev så stor en succes, at ideen nu overføres til 2005.

TRAX-koncerterne
–  Søndag 11. september kl. 20
Tina Dickow m. Sondre Lerche
Åby Skole
Søndag 25. september kl. 20
Dicte m. Ensemble MidtVest
Viborg Centralbibliotek

Søndag 9. oktober kl. 20
Peter Sommer m. Utah
og Simon Kvamm
Realskolen, Skanderborg.

Søndag 23. oktober kl. 20
Karen m. Ataf
Espergærde Ungdomsskole.

Lørdag 5. november kl. 20
TRAX-Galla m. Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer, Karen, Marie Frank, DR Bigband m.fl.
Værket, Randers

I år hedder solisterne Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen – og akkurat som i fjor tager solisterne speciel backing med på scenen, samtidig med at de inviterer en gæst med, som de gennem længere tid har ønsket sig at træde op med. Alt sammen kun med til at gøre det hele endnu mere specielt.

Tilløbsstykke til Dickow – med Sondre Lerche
Søndag 11. september åbner Tina Dickow årets ”TRAX – Coming Home”-udgave, når hun i et par dage forlader den nuværende London-bopæl for at give koncert på sin gamle folkeskole, Åby Skole i Århus-forstaden Åbyhøj.

Numrene bliver bl.a. fra den nye internationale cd ”In The Red”, og med sig har Dickow en sparsom besætning bestående af hendes faste guitarist Dennis Ahlgren og Karoline Kier på kor. Koncerten bliver uden tvivl et tilløbs-stykke. Ikke bare fordi Dickow har valgt at invitere den norske kollega Sondre Lerche med som gæst – Lerche har selv succes med at lancere sig internationalt – men også fordi der kun mulighed for at sælge 200 billetter til koncerten i Åby Skoles aula. Der er altså i høj grad tale intim-koncert – og en helt speciel begivenhed.

Dicte – støttes af 9 m/k stort klassisk
ensemble.

Dicte med Ensemble MidtVest, Peter Sommer med Utah og Simon Kvamm, Karen med Ataf
Specielt bliver det også når Dicte 25. september vender hjem til Viborg og spiller med det samlede Ensemble MidtVests strygere og blæsere på Viborg Centralbibliotek. Igen i en ganske intim ramme, og igen er der kun 200 billetter til salg.

Tredje led i søndags-koncerterne bliver 9. oktober med Peter Sommer på Realskolen i Skanderborg – han bruger Utah som yderst rocket baggrund, og har Nephews og Angora-drengenes Simon Kvamm som gæst.

Peter Sommer – får rocket kant
med Utah i Skanderborg.

Endelig træder Karen op med sit band på Espergærde Ungdomsskole 23. oktober. Hun har hiphop’eren Ataf med på gæstelisten.

Men flere af detaljerne omkring de tre sidste koncerter i rækken er endnu ikke faldet på plads, så dem vender vi efterfølgende tilbage til, så snart de foreligger.

Karen – tager Ataf med tilo
Espergærde.

Galla-afslutning
Til gengæld ligger det fast, at alle fire solister og deres gæster er med, når der lørdag 5. november er ”TRAX Galla” i Værket i Randers. Her sættes de fires musik helt specielt i musikalsk ramme af DR Bigband, og desuden er plade-aktuelle og lokale Marie Frank med på denne aftens program.

DR-bevågenhed
Alle fem koncerter vil have DR P3’s store bevågenhed. Op til hver af de fire ”Coming Home”-koncerter vil de enkelte solister blive præsenteret, og i dagene efter deres søndags-optræden vil der være småbidder fra koncerterne på P3, kulminerende med en times udsendelse den følgende torsdag i tidsrummet kl.23.03-24.00 på P3. Galla-koncerten fra Værket i Randers transmitteres direkte.

DR Bigband – bakker solisterne op ved
finalen i Randers.

Billetter
Billetter til de første to koncerter er sat til salg:

Tina Dickow: Pris kr. 140 (+ gebyr). Kvickly i Åbyhøj, Århus og gaffa.dk
Dicte: Pris kr. 80 (+ gebyr). Viborg Centralbibliotek, viborgbilletten.dk og gaffa.dk

Desuden kan man allerede nu sikre sig billet til Galla-koncerten via
Værkets Billetsalg tlf. 89 13 51 10 og www.vaerket.dk