Tre dages koncerter: Den Gamle By ser fremad i Pinsen

Seks fremtidsbud på Aarhus-stjerner: Nanna Schelde, Sonja Hald, Lydmor, Asbjørn, Anna Bell og Green Lives.

SPOT Festivalen og ROSA – Dansk Rock Samråd er ikke alene element i og del af udstillingen Aarhus Rocks!, som i denne tid kan opleves i Den Gamle By i Aarhus: ROSA og SPOT har også været med til at sammensætte det musikalske program, der afvikles i weekenderne forbindelse med udstillingen.

Og nu er det tid til at se frem: I pinsen står ROSA/SPOT for tre dages musikprogram ”Morgendagens Aarhus-stjerner” på Torvet i Den Gamle By:


Gratis entré lørdag

Lørdag med pianisten og sangeren Nanna Schelde og de nye kække rockere Sonja Hald – her er der gratis entre i forbindelse med Den Gamle Bys 100 års jubilæum.

Søndag optænder elektroniske Lydmor og den eftertænksomme elektro-popper Asbjørn, og mandag gælder det Anna Bell’s soul-pop og Green Lives’ folkede indie-rock.

For alle seks navne gælder det, at de har spillet i forbindelse med SPOT Festival inden for de senere år.

– Den Gamle By fortæller om sammenhænge mellem i dag og historien. I udstillingen Aarhus Rocks! fortæller vi om byens musikscene fra 60’erne og helt frem til i dag – og vi vil også gerne kunne præsentere den musik, der kan blive den nye Aarhuslyd i fremtiden, siger Den Gamle Bys overinspektør Martin Brandt Djupdræt om initiativet, og ROSA/SPOTs leder Gunnar Madsen supplerer:

Sonja Hald - klar til et ridt på brostenene (Pressefoto).– Et samarbejde med så forankret en kulturspiller som Den Gamle By er interessant for SPOT. Især fordi deres vinkel ikke bare har været at se tilbage, men især at kigge fremad.  Samtidig giver det os en ny mulighed for at afsøge nye rammer for den nyere danske musik – og for et forhåbentlig bredt publikum, siger Gunnar Madsen.

Pinsen bliver altså en helt speciel mulighed for at opleve de fremadskuende navne med bindingsværksbygninger som kulisse –  som kan suppleres med et kig på selve udstillingen om Aarhus-rocken fra 1960 og frem til i dag.

– Den Gamle By er også et sted hvor man kan mødes med venner og familie og lade tiden gå i godt selskab. Derfor vil vi rigtigt gerne også have aktiviteter og musik i byen, som vores gæster kan være sammen om, og som støtter op om de fortællinger, vi fortæller om i vores udstillinger, siger Martin Brandt Djupdræt.

Det har også været tilfældet i to maj-weekender, hvor ROSA/SPOT dels har set tilbage – 17.-19. maj med Michael Learns To Rock og bandet Inside Out med Dicte, Shaka Loveless og The Broken Beat’s Kim Munk  som solister – og har inddraget de musikalske kulturer fra Aarhus V:  Rap Akademiet, Hudna og Houssam Zamzam bragte 31. maj-1.juni forstads-hiphop og svingende orientalske musikkrydderier til de toppede brosten inden for museums-murene.

Programmet for “Morgendagens Aarhus-stjerner” er:

LØRDAG 7. JUNI
13:00 Nanna Schelde
16.15 Sonja Hald

SØNDAG 8. JUNI
13:00 Lydmor
15.00 Asbjørn med band

MANDAG 9. JUNI
13.00 Anna Bell
15.00 Green Lives

 

Se billeder fra de to første SPOT-arrangerede weekends her:

#SLIDER2#