Tre danske acts med ved den elektroniske Miami Winter Conference

Tre danske acts med ved den elektroniske Miami Winter Conference
Henrik Friis

Knap er ét dansk musikeksportfremstød i USA ovre før et nyt starter. Efter sidste uges South By SouthWest Festival i Austin, Texas, hvor 1345 rock- og poporkestre fra hele verden søgte at tiltrække sig opmærksomhed, rykker fokus i denne uge mod sydøst – til Miami, hvor det er den elektroniske musik og dance der tager over ved Miami Winter Conference. Tre danske acts er med ved konferencen som varer fra 22- 26. marts: Både Kid Massive, Asle Bjorn og Geeza træder op – og så skal en dansk sampler lægges i hænderne på de ”helt rigtige” dj’s.

Tirsdag starter den årlige Miami Winter Conference, som er årets vigtigste begivenhed, når det gælder om at afsætte det kommende års hits inden for den elektronisk,e danceorienterede del af musikverdenen.

Alle landes største dj’s, producere, label-bosser, pladeselskaber m.m. er til stede ved konferencen, der betegnes som genrens vigtigste. Det er bl.a. her de store Ibiza-dj’s får den musik, som de senere på året gør til hits på ferieøen – og som derefter vandrer alverdens dansegulve rundt.

Miami Winter Conference er bygget op omkring fester, hvor et hav af acts og dj’s optræder, mens det internationale dancefolk så ”mingler” og laver aftaler.

Asle Bjørn – del af onsdagens mega-party “Mix
Masters” i Miami.

Danske Asle Bjørn skal spille ved Premiere Artists store Mix Masters show for over 3000 tilskuere onsdag 23. marts – et show som varer fra syv aften til otte morgen. Kid Massive optræder torsdag 24. marts i Opium Gardens som del af et dj-program som Eden Records, In Tha Mix, In.Stereo Blow Media og Eyezcream Records står for, mens det lørdag 26. marts gælder en optræden for Kid Massives eget pladeselskab Slip’n’ Slide, der holder sit 3rd Annual WMC Bash. Og den gode Benjamin Pedersen skal ud over Kid Massive-showcasene også optræde med det mere house-punkede act Geeza (som i øvrigt også kommer til årets SPOT Festival) for gruppens tyske pladeselskab

Sampler
Ud over de optrædende danske navne, er der i år produceret en sampler med i alt 13 forskellige danske navne (Banzai Republic, Noir, Changing Same, Trentemøller, Visti & Meyland, Kid Massive, Varano, Conamore, Delicious, Jesper Fryd & Dexta, U-Facilities vs Caroline, Noir vs. Blaxk og Laid Back).

Cd’en er sammensat af et panel bestående af radioværten og dj’en Krede, Martin Rostbøl (Platform/DR), dj LP Støvring og Morten Varano. Sampleren er støttet af ROSA, og skal så gives til de vigtigste pladeselskaber og dj’s, der deltager i Miami-konferencen . Den del af opgaven står Mette Buhl for. Buhl er selvstændig konsulent på dance-området, har deltaget i Miami-konferencen før, og vil gøre sit til, at den danske musik kan høres senere på året på Ibiza – og forhåbentlig det øvrige internationale marked i tiden efter.

– De danske elektroniske navne udgør et meget interessant eksportpotentiale, og har allerede i flere tilfælde formåët at slå igennem internationalt. Derfor er det kun en hel naturlig del af ROSAs samlede arbejde og sdtrategi, også at bakke op omkring de navne der gør sig, når det gælder dance, house og den øvrige elektroniske muisk. Ligesom det i øvrigt er tilfældet på SPOT Festivalen, siger ROSAs leder Gunnar Madsen.