Tredje gang med skandinaviske toner i St. Gallen

Selv om den tredje Nordklang Festival blev til en lidt mindre udgave – for at kunne magte festivalen organisatorisk – blev der ikke ændret ved “feelingen”:

Festivalen er stadig en blanding af små hyggelige spillesteder, anderledes scener og koncertsteder med kapacitet til 50-600 mennesker. I år gav 10 skandinaviske bands i alt 12 koncerter på fem scener. Festivalen var igen udsolgt, og med den lidt mindre kapacitet i år, betød det i alt 800 solgte billetter.

Afvekslende skandinaviske toner

På Nordklangs største scene, Grabenhalle, optrådte Montys Loco (SE), Bergtatt (NO) og Vincent Van Go Go (DK) – til stor glæde for de omkring 600 fremmødte publikummer. Da den danske gruppe optrådte var der kø udenfor og decideret proppet på klubben.

På det andet af de to store spillesteder, Palace, spillede Hafdis Huld (IS) og Lift (NO/DK). Spillestedet var tidligere biograf, og tilskuerne tog hurtigt plads i de bevarede biografstole og nød de eksperimenterende toner.

På teaterscenen Kellerbühne var der fuldt hus og stor opbakning til danske Choir of Young Believers og Anikka Aakjær – og at Aakjær udelukkende sang på dansk havde ingen betydning for publikums-interessen. Efter hendes engelske forhånds-præsentationer lyttede alle intenst med på de danske gloser.

Årets mindste og sidste scene var på Restaurant National zum Goldenen Leunen, hvor et sted mellem 50 og 100 mennesker var mødt frem for at høre nordisk folkemusik. Danske Morild åbnede festen, og Jouhiorkesteri (FI) tog siden over.

Anikka Aakjær ligeledes fra kirkekoncerten.

Søndagsgudstjeneste som punktum
Som vanligt sluttede det hele med en kirkekoncert søndag morgen – her stod Aakjær og Morild skiftevis side om side ved døbefonden under søndagsgudstjenensten. Begge bands spillede en håndfuld numre og modtog efter hvert nummer stort bifald fra de normale kirkegængere i den gamle protestantiske kirke.

Nordklang planlægges og afvikles i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd.

Nordklang – en skandinavisk festival født af tilfældigheder
Baggrunden for den specielle festival

Et langt kærlighedsforhold til Skandinavisk kultur og musik
Interview med Nordklangs “opfinder”, Felix van den Berg

– Nordklang er et kanon projekt
Interview med DR’s Jan Sneum