Tredobbelt dansk showcase ved Köln-messe

Tredobbelt dansk showcase ved Köln-messe
Henrik Friis

Learning From Las Vegas, Powersolo og Tiger Tunes giver klubkoncert under POPKomm. Kashmir og The Movement også del af programmet.

Pladeselskabet Crunchy Frog står bag et tredobbelt dansk fremstød under de kommende dages POPKomm-messe i Köln, når Learning From Las Vegas, Powersolo og Tiger Tunes på messens tredje og sidste aften spiller på klubben MTC.

MTC har plads til 300 tilskuere, og det virker på forhånd som en god intim ramme til de danske bands, hvor arrangørerne fra Crunchy Frog håber på mange af dem med ”med korslagte arme” (internationale pladeselskabs-repræsentanter), som den store messe virker som en magnet på.

Powersolo – til Köln som nyt Crunchy
-band.

– Vi håber på et godt fremmøde – og meget gerne også ”almindelige” tilskuere, men det er især ”de korslagte arme” vi spiller for ved en lejlighed som denne, fortæller Crunchys Jesper Rofeldt, der håber showcasen/koncerten kan være med til at skabe fortsat opmærksomhed omkring Crunchy Frogs øvrige katalog.

– Raveonettes er jo afsat (til Columbia, red.) og Junior Senior er også ude over det meste af verden, siger Jesper Rofeldt om Crunchy Frogs to verdens-efterspurgte navne gennem det seneste år. – Men der er jo andre spændende navne i vores katalog: Learning From Las Vegas kommer f.eks. med et nyt album til oktober (efter al sandsynlighed kaldet ”Richard & Lis”, red.) og Powersolo er et nyt godt navn i vores stald, siger Jesper Rofeldt, som er gået uden for Crunchy Frogs egne rækker for at hente det tredje indslag ind:

– Vi manglede et indslag for at gøre aftenen hel og faldt for Tiger Tunes fra selskabet Bird Hits Plane – et spændende band fra et meget spændende, nyt pladeselskab, forklarer Jesper Rofeldt, der tager til Köln med to Crunchy-kolleger og allerede har linet 20 møder op med repræsentanter fra internationale selskaber.

Tiger Tunes har fart på –
nu også på vej til Köln.

Kasper Bock fra Bird Hits Plane, ser POPKomm som alletiders chance for Tiger Tunes, der netop har udsendt “Absolutely Worthless Compared to Important Books” Köln-jobbet bliver gruppens allerførste udlandsjob, men han mener at gruppen er klar til opgaven:

– Det er gået utroligt stærkt for Tiger Tunes gennem det seneste år med John Peel-præsentation på BBC og opfordring til at skrive titelmelodi til en ny Aage Rais / Zentropa-film “2 Ryk Og En Aflevering”. Men jeg tror på muligheden. – og er glad for at blive præsenteret sammen med Crunchy Frogs orkestre. Vi kunne næppe blive præsenteret sammen med et selskab, der er genstand for større opmærksomhed og hype, end det er tilfældet netop nu med Crunchy Frog. Og det håber vi selvfølgelig også kommer os til gode.

ROSA støtter Crunchy Frog-showcasen.

Desuden medvirker to andre danske bands ved messen, nemlig Kashmir, der spiller fredag under Introducing Festival-paraplyen på det store kultursted E-Werk (samme sted som Saybia spillede i fjor), og The Movement spiller lørdag på klubben Underground (samme sted Defectors, Powersolo og Baby Woodrose slog deres folder sidste år).