TURID NØRLUND CHRISTENSEN

turidnc@gmail.com

Turid er født i 1966 i Århus og har været indfanget i musikkens net siden de helt så børneår: Efter en ”frygtelig tidlig fascination” af forældrenes klaver og pladespiller, begyndte hun som 4-årig i musikalsk legestue på Århus Folkemusikskole, startede to år senere et mange-mangeårigt forløb med klassisk klaver-undervisning, supplerede efterhånden med medlemskab af Hasle Skoles Kor (”den tids bedste børnekor”), og begyndte på de første kompositioner allerede i 9. klasse.

I gymnasietiden kom hun for første gang med i bandsammenhæng, hun sprang ud som matematisk/musikstudent i 1986, og efterhånden fik Turid kontakt med det kreative miljø omkring Århus Friskole og var med i diverse projekter og grupper. I 1988 skrev hun sangen ”Du kan gå med” og medvirkede med eget band i Dansk Melodi Grand Prix (hun har senere haft to numre med, ”Du og jeg” (1989) sunget af Snapshot og ”Vild med dig” (1991) som Dorte Andersen sang), og da hun i 1991 blev optaget på konservatoriet i Århus, arbejdede hun sideløbende bl.a. sammen med Kjeld Tholstrup som dj, lige som hun spillede med sit eget band.

I 1995 medvirkede hun i Art Genda Festivalens Future Pop-projekt i Århus hvilket resulterede i både cd- og koncert-optræden, og efter en tid med sit eget TNC-project, blev hun medlem af den flygtede somaliske sangstjerne Maryam Mursals band som sanger, danser og keyboardspiller. Det band turnerede venden rundt gennem flere år. Bl.a. medvirkede bandet to gange på den store engelske WOMAD Festival og var med på Island Records’ Africa Fête Festival i USA og Canada sammen med bl.a. Salif Keita, Papa Wemba og Cheik Lô – lige som hun også indspillede cd med Mursal på Peter Gabriels Real World-selskab.

Siden startede Turid sit musik- og teater-projekt Spektakel, som har som mål at inddrage publikum aktivt (og som stadig ligger og ulmer før næste opblomstring), og desuden underviser hun på både konservatoriet og universitetet i Århus i rytmisk sang, samspil m.v. Turid har været med i DJBFAs faglige arbejde siden 90’erne, hun blev medlem af DJBFAs bestyrelse i 2008, og kom derefter med i ROSAs bestyrelse samme efterår.