Tysk Skand-All-succes for Kitty Wu

Tysk Skand-All-succes for Kitty Wu
Lene Skipper

Trætte og veltilfredse er Kitty Wu tilbage i Danmark efter lyn-turné i Tyskland. Det blev til tre koncerter på fire dage i henholdsvis Køln, Hamborg og Berlin, og selv om Kitty Wu aldrig før har turneret i Tyskland var alle koncerter velbesøgte – til trods for at de i Berlin måtte konkurrere med Bob Dylan og The White Stripes, som spillede samme aften!

De pæne besøgstal skyldtes delvist opvarmnings-tjansen for amerikanske Brendan Benson – men koncerterne viste også, at der allerede fandtes nogle ægte Kitty-fans syd for grænsen! Og vigtigst af alt var det muligt at tiltrække opmærksomhed fra både branchefolk og medier. Det blev også til en enkelt radiooptræden, hvor bandet spillede en håndfuld numre ved en livesession på Hamborg-stationen TIDE.

Kitty Wu turnerede i Benelux 5 gange sidste år, men har aldrig tidligere lagt turen forbi Tyskland, så bandet glæder sig over, at det nu har fået taget hul på det store marked, at de fik mulighed for at præsentere deres musik for både publikum og branche, fortæller forsanger Robert Lund.

Skand-All-turnéen var arrangeret i samarbejde med Scorpio – en af Tysklands største promotere – som bandet planlægger at fortsætte samarbejdet med. De leder desuden efter et tysk selskab, der vil udgive deres plade og har via Skand-All fået en række tyske kontakter, som de nu vil arbejde videre med i. De håber, at kunne sende pladen ”Knives and Daggers” ud på det tyske marked i det nye år og følge den nært forestående danmarksturné op med endnu en tysklandsturné.