Udenfor Sæsonen – en nysgerrig tradition

Vi er fremme ved år 9, og dermed er Udenfor Sæsonen vel efterhånden blevet en tradition i traditionen, Bornholms Kulturuge.

Traditioner er ofte forudsigelige, men det kan man næppe kalde dette projekt, hvor Steffen Brandt og hans idé- og baggrundsgruppe bag Udenfor Sæsonen år efter år vender op og ned på tingene, indkalder nye musikalske og kunstneriske kræfter og stilarter – og går planken ud i forsøget på at give deres sange/kunstneriske udtryk en ny dimension: helt uden den ramme og tryghedsfornemmelse de involverede har i hverdagen (fast band, orkestersammenhænge, oplæsningsarrangementer osv.)

23. -25. september præsenterer Steffen Brandt så 2010-holdet for bornholmerne – og som altid forgår Udenfor Sæsonen kun på solskins-øen:

 • Josefine Klougart –  roman-
  debutant med mod på nye
  udfordringer.

  Sangerinden Fallulah med dansk/rumænsk baggrund– bl.a. kendt for flere ørehængere på P3, bl.a. ugens uundgåelige med ”I Lay My Head”. Blander normalt balkan-krydderier i indiemusikken.

 • Den anmelderroste forfatterinde, Josefine Klougart, der romandebuterede i januar med ’Stigninger og fald’, der fik adskillige anmelderne til at agere stjernekastere efter hendes fortællinger om barndommen på Mols.
 • Den bornholmske violinist Ditte Fromseier, der både gør sig inden for den klassiske verden og folkemusikken, og senest har opnået en Master of Arts in Irish Traditional Music performance på The Irish World Music Centre.
 • Rapduoen, UFO Yepha, der allerede gjorde opmærksom på sig selv i 2003 med singlen Hver dag, og som siden både har høstet stor succes i eget navn med tre roste albums – og som producere for andre.
 • Ud over Steffen Brandt selv, selvfølgelig.

 

Steffen Brandt – klar til sæson 9.

Og som det har været tilfældet gennem de seneste år, vil kunstnerne blive bakket op af Christoffer Møller, klaver/kapelmester, Jeppe Skovbakke på bas, Jeppe Gram på trommer og multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren.
Programmet:
Torsdag 23. september kl. 20.00  – Kulturhuset FREM, Brænderigænget 10, Svaneke
Fredag 24. september kl. 20.00  –  Strandhotellet, Strandpromenaden 7, Sandvig
Lørdag 25. september kl. 20.00 – Gallakoncert i Musikhuzet, Store Torv 6, Rønne