Udenfor sæsonen – Fokus på den skrivende kunst

Der blev leget med lyde og eksperimenteret indenfor jazz- og rockgenrerne, og begrebet fortælling kom virkelig i fokus, da Steffen Brandt & co. præsenterede ”Udenfor Sæsonen” til Bolmholms Kulturuge, som blandt andet havde forfatterene Jørgen Leth, Lone Hørslev og trompetisten Palle Mikkelborg på holdet.

Enestående

– Det er første gang vi blander den skrivende kunst sammen med musikken til Udenfor Sæsonen og det bolmholmske publikum stillede da også spørgsmålet ”hvad er nu det for noget?”  før de købte billetten, da årets program var noget andet de andre år. Men efter koncerterne var der en rigtig god respons fra de lokale. Det havde været noget enestående, som gav en oplevelse udover det sædvanlige,  siger Peer Kofoed Andersen, Kunstnerisk leder Musikhuzet, som er i Udenfor Sæsonens planlægningsgruppe.

– Også arrangørene var spændte på slutresultatet, da det var første gang forfattere blev blandet ind i musikken. Men det gik rigtig godt. Også de deltagende musikere har tilkendegivet tilfredshed, og der har generelt været stor interesse omkring Udenfor Sæsonen, siger han.

Anne Trolle
( Foto: Callesen )

Engagement
Digterne Lone Hørslev og Jørgen Leth stod for lyrikken / fortællingen og sangerne Mads Mouritz, Anne Trolle og de meget engagerede musikere var med til at få hele idéen og budskabet med dette års udgave af ”Udenfor Sæsonen” til at gå op i en højere enhed. Det blev til i alt tre koncerter. Bl.a. på utraditionelle locations, som Strandhotellet, Sandvig Kyllingemoderen, Almindingen samt i Musikhuzet, Rønne.

 

 

Se diasshow fra Udenfor Sæsonen 2007: