Udenfor sæsonen igen – med tre nye unikke duo’er

 

Udenfor sæsonen igen – med tre nye unikke duo’er
Henrik Friis

..på Bornholm sammen
med Lise Westzynthius.

”Udenfor sæsonen” er på banen igen – projektet hvor tre musikalske duo’er specielt sammensat til lejligheden byder det bornholmske publikum på tre unikke musikalske parløb i forbindelse med Bornholms Kulturuge. I år: Sebastian & Lise Westzynthius, Steffen Brandt & Harald Haugaard samt Halfdan E. & Randi Laubek.

Ideen opstod sidste år og blev udviklet i samarbejde mellem Steffen Brandt (projektets kunstneriske leder), Per Kofoed Andersen (Bornholms Musikhus), Gitte Grønfeld Wille (Kulturkoordiantor i Bornholms Regionskommune) samt Gunnar Madsen (ROSA).

Målet er at give musikere og publikum lejlighed til at møde hinanden i mere intime rammer end på storbyernes mega-scener med ditto-produktioner: at genopleve og genopdage netop denne form for autentisk musikoplevese. Samtidig giver det musikerne mulighed for at finde på nyt / finde andre nuancer, når de skal fortolke egne samt duo-makkerens numre i denne nye sammenhæng.

De tre duo’er går hver for sig i træningslejr op til Udenfor sæsonen-koncerterne – inden de alle drager til Bornholm 18. september, for at ”sprede sig” forskellige steder på Bornholm – og Christiansø (se programmet andetsteds på siden).

 

Multikunstneren Halfdan E. går i …

..musikalsk samarbejde med
Randi Laubek.

– Vi holder fat i, at et regionalt område som Bornholm er et væsentligt område at præsentere spændende og ny musik i – altså at være med til at sikre at Bornholm fortsat får præsenteret kultur, siger ROSAs leder Gunnar Madsen og understreger hermed ROSAs erklærede mål om at arbejde med landets lokale distrikter – og ikke kun de vante scener.

– Der var stor tilfredshed med projektet sidste år – fra alle sider. Også fra kunstnerne, som får udvekslet ideer. Alle involverede musikere synes ideen og projektet er interesant. Og programmet sættes sammen i samarbejde. Man sætter forskelligheder sammen – med musikere der er beslægtet ved, at de hviler i deres egen base, men som her åbner op for nye sider. Det er som en slags uhøjtidelige masterclasses, mener Gunnar Madsen.

 

Steffen Brandt kaster sig denne gang…

…ud i musikalsk parløb
med Harald Haugaard.

Med bornholmer-optrædenerne vender Sebastian tilbage til solistrollen efter 10 års pause. Den danske troubadour med arsenalet af danske klassikere spiller sammen med Lise Westzynthius, der med sin krystalklare stemme og musik i krydsfeltet mellem jazzede ballader, minimalistisk pop og rock stod frem på scenen sidste år – og straks blev nomineret til musikkritikernes pris Steppeulven.

Udenfor Sæsonens kunstneriske leder Steffen Brandt – som sidste år var i givtigt samarbejde med Tina Dickow – vender i år helt om på tallerkenen og spiller med violinisten Harald Haugaard. Haugaard er del af duo’en Haugaard og Høirup, som er verdenskendt i folkemusikkredse. Hans stil er pågående og til tider aggressiv, og mødet med Brandts lyrik og danske sange tegner meget spændende.

Endelig spiller multimusikeren og producenten Halfdan E. sammen med Randi Laubek. Halfdan E. regnes som et musikalsk ”legebarn” og er i den bredere offentlighed bl.a. kendt for sit samarbejde med Dan Turéll og filmmusik til ”Arven”, ”Bænken”, ”Prop & Berta”, mens Randi Laubek fremstår som en af nyere dansk musiks mest spændende og personlige kunstnere med en helt egen originalitet og selvstændighed. Samt internatonalt snit.

PROGRAMMET
Torsdag 18. september kl. 20.00
Sebastian & Lise Westzynthius, Møbelfabrikken, Nexø.
Halfdan E, & Randi Laubek, Grønbechs Gård, Hasle.
Steffen Brandt & Harald Haugaard, Kulturhuset FREM, Svaneke.

Fredag 19. september kl. 20.00
Sebastian & Lise Westzynthius, Rønne Theater, Rønne.
Halfdan E. & Randi Laubek, Forsamlingshuset Månen, Christiansø.
Steffen Brandt & Harald Haugaard, Scala, Gudhjem.

Lørdag 20. september kl. 20.00
Gallaaften med alle seks kunstnere, Bornholms Musikhus, Rønne.