Udenfor Sæsonen tilbage på klippeøen

Torsdag gik startskuddet til årets udgave af  Udenfor Sæsonen-projektet på Bornholm, da Scala-biografen i Gudhjem dannede ramme for den første koncert i dette jubilæums-år: Udenfor Sæsonen

Efter en vellykket koncert drog karavanen fredag videre til ‘Kylligemoderen’, der med lidt bornholmsk fantasi minder om en rugende hønemor. Også her var koncerterne velbesøgte med over 300 publikummer. Efter en koncert i Musikhuzet i Rønne, der blev optaget af DR og sendt på P4, blev ”Udenfor Sæsonen” rundet af med gallakoncert lørdag, også i Musikhuzet.

Alle koncerterne var godt besøgte og vakte begejstring hos bornholmerne. Steffen Brandt, der har en forkærlighed for Bornholm, og projektets øvrige solister var gode til at krydre deres optrædender med små historier og anekdoter fra deres oplevelser på øen, fortæller Rasmus Wehner fra ROSA:

– Kunstnerne er gode til at referere til Bornholm, Randi Laubek fortalte fx om en tur til Christiansø. Og for kunstnerne er projektet på en måde lidt ‘ferieagtigt’, hvilket igen smitter positivt af på publikums oplevelse.

Men koncertformen betød også, at musikerne måtte ændre i deres vanlige form på scenen. Kira Skov skulle fx vænne sig til ikke at have sit rockband i ryggen, men derimod en jazztrio, der bestod af Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram. Stilskiftet gjorde koncerterne meget afslappede og solisterne spillede ofte hinandens numre – og i det hele taget var årets tre optrædener karakteriseret af spontanitet og en god feeling.

”Udenfor Sæsonen” er et samarbejde mellem udviklingskonsulent Gitte Grønfeld Wille fra Bornholms Regionskommune, Steffen Brandt, Per Kofoed Andersen fra Musikhuzet i Rønne samt ROSA – Dansk Rock Samråds Gunnar Madsen.