Uffe Steen og Big Creek Slim løb med de blå DMA-statuetter

Vellykket lørdag på Turbinen i Randers, da dansk blues blev hyldet i pris- og koncertprogram

Af Henrik Friis. Foto: Jakob Lerche

Uddelingen af Dansih Music Awards Blues-statuetterne var for første gang flyttet til provinsen, da der i lørdags var koncert og pris-overrækkelse på Turbinen i Randers.

Sangeren Lea Thorland overrakte album-prisen til Big Creek Slim.

Prisen for ”Årets Dansk Blues-udgivelse” gik for andet år i træk til Big Creek Slim – i år for albummet ”Good Mill Blues”, det blev rost ved overrækkelsen som et overbevisende groovy album gennemsyret af bluesy feeling. Mens den nyindstiftede ”Årets Blues Livepris” gik til guitaristen og veteranen Uffe Steen, som gennem mange år har slået folderne i bl.a. Shades of Blue – overrakt med superlativer som uovertruffen indlevelses-evne, engement og kunstnerisk integritet.

God fortættet stemning på Turbinen.

Men aftenen stod ikke kun på statuette-overrækkelser: Det var musik aftenen igennem, med bl.a. Big Creek Slim (som bl.a. fik selskab af sin producer Peter Nande på mundharpe), og aftenens kapelmester, mulitinstrumentalisten Gustaf Ljunggren og højrehånden, trommeslageren Casper Simonsen fik selskab af sangeren Kira Skov, amerikanske Howe Gelb og sangeren og pianisten Christian Bundgaard – et program som med aftenens programmæssige tovholder, ROSAs MC Hansen ord ”kom godt rundt i alle aspekter af bluesen”, og hvor musikerne var gode til at ”sidde ind med hinanden, ude at det nødvendigvis havde været del af planen fra start. Det virkede bare naturligt”

Aftenen endte da også med, alle deltagerne gik på scenen samme til afslutningsnummeret.

DMA Blues-aftenen var arrangeret af JazzDanmark og ROSA i samarbejde med Turbinen, og resultatet af denne første prisaften i Randers gik så godt, at der forventes en gentagelse i 2018.

 

– – – –

Foto øverst: Uffe Steen får sin live-pris overrakt af Jørn Bjerre, fra Randers City Blues Festival.