Un-Pop Classik en musikalsk succes

Det EU-støttede projekt Un-Pop Classik nåede til vejs ende i  weekenden efter at have besøgt festivaler i Belgien, Danmark og Frankrig og med sidste koncert ved Benicassim-festivalen i den spanske by Valencia, hvor Teitur leverede en stemningsfuld koncert.

Projektet, der også har budt på velspillet rock fra belgisk, fransk og spansk side, er blevet overværet af tusindvis af festivalgæster og har fået god respons fra mange undervejs. Både arrangører og kunstnere har meldt ud med tilfredshed omkring projektet. SPOTs samarbejde med festivalarrangører fra de tre lande har i løbet af juni og juli sendt Teitur rundt til landenes festivaler, hvor Dionysos (FR), Venus (BE), og Sunday Drivers (ES) var Un-Pop Classiks andre indslag.

 

 Indsats og gevinst
Christian Ulf-Hansen, manager for Teitur, fortæller, at det ikke altid er let at gennemføre et projekt af denne karakter med skiftende klassiske besætninger og kort øvetid. Men som manager kan han sagtens anbefale projektet, som, han mener, både har en god tværkulturel og kunstnerisk værdi. Efter hans mening har det dog sin indsats, hvis man har for øje, at kunstneren skal spille sammen med skiftende orkestre efter kort tids øvning, hvilket kunne resultere i en utilfredsstillende liveperformance.

Ensemble Midtvest fra Herning gav Teiturs musik 
flot klassisk fylde ved årets SPOT Festival

Forskelligheden i de klassiske ensembler blev da også illustreret til koncerten ved festivalen Eurockéennes du Belfort i Frankrig, hvor Teitur på scenen fik klassisk følge af et meget ungt orkester i sammenligning med Ensemble Midtvest, der akkompagnerede til SPOT Festival. Christian Ulf-Hansen oplevede det som en underlig situation med orkestret i Frankrig, men selvom de unge musikere manglede rutine i koncerter af denne kaliber, fejlede entusiasmen absolut ingenting.

Han mener desuden, at gevinsten ved samarbejdet overtrumfer de besværligheder, der måtte være undervejs, og at kunstneren får meget ud af det, både musikalsk, men også med hensyn til eksponering. ”You know, the word gets around”, siger han om den eksponering, der har været til de fire festivaler, hvor Frankrigs festival fx havde et publikumstal på 95.000. ”It opens doors”, er hans opfattelse af det tværkulturelle samarbejde, der gør det muligt at nå ud til mange tusinde mennesker.

 

Klik for at se
Un-Pop Classiks hjemmeside.

En værdig finale
Ved Benicassim i Spanien var der troppet en skare af nysgerrige festivalgæster op udenfor stedet, hvor Teitur øvede med det klassiske orkester dagen før koncerten. Og ROSAs leder Gunnar Madsen var med til den spanske festival, der med et dagligt besøgstal på omtrent 30.000 gæster og et flot line-up, bl.a. Placebo, Pixies, Franz Ferdinand og Depeche Mode er en attraktiv festival med god musikalsk kvalitet. Om det dansk bidrag til festivalen beretter han:

– Teitur spillede en fin, afdæmpet – men meget stemningsfuld koncert på Benicassim Festivalen i Spanien. Fra festivalens store scene holdt han fast i et pænt stort publikum, der åbenlyst nød Teiturs sikre optræden i samarbejde med de dygtige spanske klassiske musikere. I den mættende varme, omkranset af de smukke bjerge langs den Valencianske nordkyst, fik hans melodiøse ballader og sange et naturligt medspil. Både Teitur og hans manager, Christian Ulf-Hansen, udtrykte stor begejstring for koncerten og et vist vemod over, at Un-Pop Classik hermed er et overstået kapitel i denne omgang, og efter finalen på det musikalske cross-over projekt vurderer Gunnar Madsen:

– ROSA kan derfor konkludere, at SPOT-samarbejdet med de store europæiske festivaler omkring dette projekt har været en musikalsk succes ligesom det har styrket ROSAs europæiske netværk af seriøse koncertformidlere – til forhåbentlig fremtidig gavn for dansk musik.