Un-Pop Classik – god urpremiere i Belgien

Teitur (FO), Venus (BE) og The Sunday Drivers (ES) samt det klassiske orkester, Ensemble MidtVest udgør opstillingen i Ridehuset, når danmarkspremieren på Un-Pop Classik er med til at åbne SPOT Festivalen torsdag 1. juni. Ensemblet akkompagnerer på skift den færøske singer/songwriter, det teatralske belgiske rockband og den spanske 60’er- og 70’er inspirerede rockkvintet under den tredelte koncert. Og det fælleseuropæiske crossover koncertprojekt har allerede bestået første prøve.

– Det gik rigtig godt, og både publikum og presse tog godt imod de fire Un-Pop Classik koncerter på vores festival, fortæller Paul-Henri Wauters fra den belgiske koncertarrangør Botanique, der står bag festivalen Les Nuits Botanique i Bruxelles.
Et udsagn, der får støtte af en fan på Teiturs MySpace-hjemmeside:
– Jeg nød virkelig sangene og samspillet med orkestret, humoren og stemningen…Tusind tak! skriver V7nce på hjemmesiden.

Den belgiske festival havde verdenspremiere på Un-Pop Classik med to dobbeltkoncerter 2. og 5. maj: Den franske gruppe Dionysos, der har meldt afbud til SPOT, og Venus lagde ud sammen det klassiske belgiske orkester Mons Orchestra og tre dage senere gav Teitur og spanske The Sunday Drivers koncerter med orkestret efter en intensiv omgang prøver.

 

Ensemble MidtVest – det klassiske ensemble
akkompagnerer de tre europæiske solister/grupper
Teitur (FO) Venus (BE) og The Sunday Drivers (ES)
ved koncerterne i Danmark.

Un-Pop Classik er en EU-støttet musikudveksling, der har som mål at give en bedre forståelse af kulturforskelle og -ligheder indenfor unionen. Det sker ved at opmuntre nationalt kendte kunstnere til at give koncerter i andre EU-lande – i denne forbindelse på fire betydende europæiske musikfestivaler: Les Nuits Botaniques (BE), den hjemlige SPOT Festival, Les Eurockéennes de Belfort (FR) og The International Festival of Benicàssim (ES). En solist/gruppe fra hvert land medvirker ved de respektive festivaler med egne numre men i nyarrangerede udgaver udført med klassisk besætning fra det land, hvor festivalen afvikles.
Maraworld (ES), der arrangerer den spanske festival, har taget initiativet til Un-Pop Classik i samarbejde med organisationerne bag de tre øvrige arrangementer, nemlig Botanique (BE), ROSA og Territoires de Musique (FR).

Torsdag 1. juni er det altså SPOT-tilskuerne på festivalens åbningsaften, som kan opleve de unikke samspil – Ensemble MidtVest har en lang øvedag før koncerten i Ridehuset sammen med Teitur, Venus og The Sunday Drivers – hvorefter turnéen fortsætter til Frankrig og Spanien i juli måned.

Inden da bliver der dog endnu en mulighed for at opleve Un-Pop Classik herhjemme: Dagen efter SPOT-åbningen optræder hele følget på Team Teatret i Ensemble MidtVests hjemby Herning.

 

 

Un-Pop Classik i Danmark:
01.06.2006 kl. 20.00 Ridehuset: SPOT Festivalen, Åbningsaften
Teitur (FO) + Ensemble MidtVest, Venus (BE) + Ensemble MidtVest, The Sunday Drivers (ES) + Ensemble MidtVest
02.06.2006 kl. 20.00  Team Teatret, Herning.

Un-Pop Classik i Belgien, Frankrig og Spanien:
Belgien – Les Nuits Botanique – er afholdt
02.05-2006: Dionysos (FR) + Mons Orchestra (BE), Venus (BE) + Mons Orchestra (BE)
05.05.2006: Teitur (FO) + Mons Orchestra (BE), The Sunday Drivers (ES) + Mons Orchestra (BE).

Frankrig – Eurockéennes: 30. juni-2. juli 2006
Dionysos (FR), Venus (BE), Teitur (FO), The Sunday Drivers (ES). Akkompagneres af  Synfonitetta

Spanien – Benicàssim: 20.-24. juli 2006
Dionysos (FR), Venus (BE), Teitur (FO), The Sunday Drivers (ES). Akkompagneres af Amalgama de Castellón