Under Byen er David Frickes 2002-favorit

Under Byen er David Frickes 2002-favorit
Henrik Friis

Det var ikke kun The Raveonettes, David Fricke faldt for under SPOT 08 i maj: Allerede under festivalen fandt den legendariske skribent ved Rolling Stone Magazine, at Under Byens koncert var noget af det mest originale, han havde oplevet længe. Og nu lyder Frickes anmeldelse af den Under Byen-cd ROSA gav ham med under armen: “Min favoritplade for dette år” – lige som han betegner Århus-gruppen som hans favoritter i 2002, når det gælder nye bands.

De to hædersbevisninger hæfter David Fricke på gruppen og cd’en “Det er mig der holder træerne sammen” i en gennemgang af ti cd-favoritter fra 2002: “Ten of the Best, From Under the Radar”. Og så kalder han ellers Under Byen en “bemærkelsesværdig gruppe” ….. “excentrisk armeret med strygere og keyboards med jagede suk og hvisken på toppen fra sanger Henriette Sennenvaldt” og slutter efter endnu flere superlativer og referencer til trip-hop, Björk og Sigur Rós af med at fortælle sin mange læsere, at pladen bliver svær at finde for det amerikanske publikum – men at “ægte skatte aldrig kommer let til en.”

David Fricke – glad for danske
toner.

ROSA havde i samarbejde med Danmarks Radios P3 inviteret David Fricke til SPOT 08 Festivalen, og som bekendt har Frickes rosende ord om The Raveonettes efter SPOT Festivalen – og senere på sommeren endnu en gang efter en New York-showcase – nu været medvirkende årsag til den million-kontrakt Sharin Fo og Sune Wagner har indgået med Columbia i USA. ROSA støttede i øvrigt gruppens showcase i New York som det også var tilfældet med duo’ens deltagelse på både In The City-messen i Manchester og CMJ-messen i New York.

Nu må fremtiden vise hvilket udbytte, der kan komme ud af Frickes kærlighedserklæring til Under Byen, som ROSA allererede støttede i 1998 ved at finansiere udsendelse og udgivelsen af gruppens anden single “Veninde i vinden” – opfølgeren til gruppens selvudgivne debut-single “Puma”.

Her er Frickes ord i sin Frickes roser: