Under Byen klar til udgivelse i Tyskland, Østrig og Schweiz

Under Byen klar til udgivelse i Tyskland, Østrig og Schweiz
Erik Barkman Petersen

Den er allerede ude i Frankrig, Benelux, Norge og lige straks Sverige, og nu står SPV så klar til at distribuere århusianske Under Byens seneste album, ”Det er mig der holder træerne sammen”, i Tyskland, Østrig og Schweiz også. Aftalen kom i hus fornylig – efter et år med forhandlinger og stor interesse fra det tyske selskab.

SPV er Tysklands største independent-selskab med 120 ansatte og egen promotion og distribution. De er mest kendte for at håndtere heavy metal-udgivelser, men i Under Byen-lejren føler man sig godt tjent med de ressourcestærke tyskere:
– De er dedikerede, entusiastiske og villige til at satse midler på markedsføring, fortæller Jesper Majdall fra Morningside Records, der ejer de udenlandske rettigheder til ”Det er mig …”.

Som Raveonettes fik Under Byen et stort rygstød på den internationale scene, da Rolling Stone-redaktør David Fricke erklærede begge bands sin kærlighed på SPOT 08. Men hvor Raveonettes efterfølgende fik en international kontrakt med det amerikanske pladeselskab Columbia, takkede Under Byen nej til en stor kontrakt med distributionsselskabet The Orchard af hensyn til deres kunstneriske frihed.

Licens-aftalen med SPV er den seneste udvikling i en mere stykvis eksport-bestræbelse, hvor fokus ligger på samarbejde med independent-selskaber, for hvem ”Det er mig der holder træerne sammen” vil være en prioriteret udgivelse. For eksempel franske Telescopic, der i øvrigt undersøger mulighederne for at distribuere albummet i Argentina og Chile for øjeblikket.