Under Byen til Haldern Festival

Under Byen til Haldern Festival
Henrik Friis

Deltager i eksklusiv tysk festival sammen med bl.a. Patti Smith, Cardigans, Evan Dando – og en stribe skandinaviske esser.

Under Byen medvirker lørdag ved den tyske todages-festival Haldern (v. Düsseldorf) – en eksklusiv festival, der kun har to tyske navne med på programmet og i stedet signalerer ”internationalt” via bl.a. Cardigans, Patti Smith, Ed Harcourt og Evan Dando som internationale topnavne ud over nordiske stjerner som Xploding Plastix, Kaizers Orchestra, Kashmir og The Raveonettes.

Under Byens medvirken er en direkte følge af SPOT Festivalen i Århus i slutningen af maj: I forbindelse med SPOT Festivalen afviklede ROSA – Dansk Rock Samråd en tysk aften, bl.a. med repræsentanter fra det store tyske management- og bookingbureau Karsten Jahnke Booking (kendt for at sætte internationale stor-koncerter og musicals op i Tyskland)

Bureauet er efterfølgende blevet så glade for Under Byen, at de ikke blot har sikret Århus-gruppen medvirken ved Haldern Festivalen, men også vil sætte en række koncerter op med gruppen i løbet af efteråret i både det nord- og sydtyske (bl. a. 11. oktober på Schauspielhaus i Hamborg).

Desuden spiller gruppen i Lübeck 17. oktober, og samtidig knokles der fortsat i kulissen på at stable showcases på benene i både England og USA.

Haldern har som mål at være en ”eksklusiv begivenhed”. Ud over programlægningen kan det bl.a. ses på tilskuer-kapaciteten som blot er på 5.000 – hvorfor festivalen for længst er udsolgt – og det store fremmøde af tysk musik-presse.