Velbesøgte danske MIDEM-showcases

Velbesøgte danske MIDEM-showcases
Henrik Friis

Dansk musik kan ikke klage over manglende interesse målt ud fra den tilstrømning, der var til de danske showcases tirsdag under den igangværende MIDEM Festival i Cannes, Frankrig. Cirka 500 besøgende – langt den overvejende del internationale branche-folk – var mødt op til den store ”Discover Denmark”-showcase i Hotel Martinez’ Ballroom, hvor Saybia, Superheroes, Natural Born Hippies og Safri Duo hver gav sæt på cirka 35 minutter på dansk rytmisk musiks vegne. Alle med et godt indtryk som resultat.

Og få timer før havde Tina Dickow også befundet sig et et total-proppet Palissandre, hvor 150 var til ”Acoustic Riviera”-showcase med Dickow, norske Maria Solheim samt engelske Bo Hewerdine.

– Indtrykket er, at der er meget stor imødekommenhed i forhold til dansk musik, så på den måde var det en meget positiv oplevelse. Hvad det så afstedkommer på længere sigt, kan kun tiden vise, men tilfredsheden fra dansk side – både fra IFPI og Eksportråd – er ikke til at misforstå, siger ROSAs leder Gunnar Madsen fra Cannes.

Tina Dickow spillede for
udsolgt sal

– Man kan altid diskutere om et forret­ningsmiljø i fashio­nable rammer og på tykke tæpper er den rette baggrund for musikpræsentation, men arrangørerne MIC havde gjort et stort forarbejdede, og der er ingen tvivl om, at de danske indslag fik det til at fungere. Desuden havde grupperne gjort en stor indsats hver især ved at få en masse internationale kontakter til at møde op, og både disse fire grupper samt Tina Dickows optræden har efterladt et indtryk af god, seriøs dansk musik, mener Gunnar Madsen.

Ét indslag kan dog ikke gøre det alene, som ROSA-lederen påpeger. Men som del i en langsigtet planlægning med udenlandske showcases og sats på flere fronter, passer en branche-begivenhed som MIDEM også fint ind i ROSAs samlede strategi på udlands-området.

Ellers er indtrykket af MIDEM, at der er knap så mange deltagere på den dyre messedel som tidligere – om det så skyldes branche-stagnation, ny arrangørpolitik eller andet, er det for tidligt at spå om.