Velvet Volume & Black Horse åbner E-Tur 2016

Den 9. sæson af E-Tur er netop skudt i gang af den hårdtslående søskende-trio, Velvet Volume. Stafetten gives fra uge 5 videre til de 70’er-rock-inspirerede, Black Horse.

Tekst af: Simon Frank Nielsen. Foto af: Christian Riis

Velvet Volume har siden dannelsen i 2012 skabt en stigende opmærksomhed omkring sig, og nu gives der for alvor genlyd rundt omkring i landet. Resultatet har indtil videre været en længerevarende tour sammen med The Blue Van, hvor pigerne har fået rusket godt og grundigt op i publikum med deres rå og velspillede rock. ”Vores musik bliver kaldt alt fra 60’er rock til punk, men selv kalder vi det bare rockmusik. Det er nemmere at forholde sig til. Hvis der skal genrebetegnelser på, må lytterne selv bestemme, hvad det skal være”, siger guitarist Noa Lachmi.


Velvet Volume live på Klejstrup Musikefterskole jan. 2016.

Opfølgerne, Black Horse, bevæger sig inden for lidt den samme stilart, dog med helt klare referencer til den amerikanske 70’er folk/rock. Frontmand, Ian Gregersen, betegner bandet som en reaktion på den overdrevne seriøsitet, som han tidligere har oplevet gennem sit musikalske virke: ”Det blev for seriøst at spille musik en lang årrække, med tidligere bands. Black Horse har været en reaktion på det. Det skulle være sjovt at spille musik igen. Og det blev det.” Black Horse præsenteres i samarbejde med ROSA-FOLK.

Vidste du, at ROSAs E-Tur siden begyndelsen i 2007 har skabt musik og glæde på de danske efterskoler med mere end 350 afholdte koncerter? Gennem tiden har de unge mennesker fået en række intime og erindringsværdige koncertoplevelser med flere af de mest interessante danske upcoming-kunstnere, herunder; Turboweekend, Thomas Buttenschøn, WAFANDE, Ida Gard og De Underjordiske – hvortil man med de aktuelle arrangementer kan tilføje; Velvet Volume og Black Horse.