Dorthe Kollo som barn

Vennelystviser sunget af Dorthe Kollo

Skulle århusianerne til revy i 1910’erne var Vennelystparken stedet, hvor man       mødtes. Her udspillede Århus Sommerrevy sig, og gæsteskuespillere fra København optrådte side om side med lokalt udklækkede stjerner som Lily Broberg. Vennelystparken var stedet, hvor århusianerne forlystede sig, indtil tyskerne i 1945 bombede forlystelsesparkens pavillon og teaterscene synder og sammen.

Inden det gik så galt, nåede det århusianske publikum dog at få smurt øregangene med populære revyviser, ofte komponeret af datidens store komponist, Carl Christensen, som havde stor betydning for det århusianske musikliv. Hans melodi ”Sangen til Århus” blev i 1919 et så stort hit, at noden blev trykt i ikke mindre end tre oplag. Ved årets sommerrevy i Vennelystparken blev ”Sangen til Århus” sunget af den dengang folkekære skuespiller Erik Winther, og aviserne skrev, at han sang den på en måde, der fik hundreder af små Århus-damer til at ligge og drømme i de lyse sommernætter.

Ved ”Lyd på Århus” koncerten kan det århusianske publikum høre Dorthe Kollo fortolke ”Sangen til Århus” og to andre sange fra Vennelyst i en fornyet udgave akkompagneret af et til lejligheden sammensat Allstar Big Band bestående af musikere fra det eksperimenterende Blood Sweat Drum’n Bass Big Band og en række gamle jazzmusikere fra byen.

Århus lagde i sin tid rammen om Dorthe Kollos karriere, idet hun i 1956 blev opdaget ved en talentkonkurrence på danserestauranten Tarantella i Århus Hallen. Lille Dorthe fra Århus, som hun blev kaldt i folkemunde, slog et par år senere igennem over hele landet med hittet ”Åh, det er søndag”.  Denne gennembrudssang præsenterer hun igen ved koncerten i et nyt arrangement skrevet af big bandets dirigent Jens Chr. ”Chappe” Jensen.