Verdensomspændende kontrakt til Teitur Lassen

Verdensomspændende kontrakt til Teitur Lassen
Henrik Friis

Singersongwriteren har lavet aftale med Universal Records i New York – cd-indspilning påbegyndt i Los Angeles og Spanien.

Den blot 25-årige færøske sanger og sangskriver Teitur Lassen har netop underskrevet en verdensomspændende pladekontrakt med Universal Records i New York.

Foreløbig skal to cd’er udgives i bl.a.USA, Australien, Japan, Canada, England, Skandinavien, Tyskland og Frankrig, og desuden har Universal option på yderligere tre udgivelser, hvis Teiturs musik – der i sang og guitarspil sammenlignes med både Sting og Paul Simon – bliver den succes, som selskabet regner med.

Aftalen er så meget mere opsigtsvækkende fordi Teitur endnu har sin første cd til gode: Han har ganske vist et par sange inkluderet i det amerikanske tv-show ”Jack and Jill”, men bortset fra to numre på promotion-cd’en ”Songwriters Spot” og en enkelt på ”SPOT 08” (begge udgivet af ROSA – Dansk Rock Samråd i henholdsvis 2000 og 2002) er intet af singersongwriterens engelsksprogede materiale på gaden.

Selv er Teitur ikke i tvivl om, hvordan han er kommet så langt:

”Det hele startede for alvor ved ROSAs SPOT 6.0 Festival i Århus 1999 – der mødte jeg for første gang både min engelske manager Christian Ulf-Hansen og den amerikanske sangskriver Jeff Cohen, som siden inviterede mig til USA. Desuden har ROSA derefter støttet mange af mine rejser til showcases og co-writings i både USA og England økonomisk, så det er ikke en overdrivelse at sige, at ROSA har været en endog meget vigtig faktor i det resultat, der nu er kommet”, siger Teitur.

Selve pladekontrakten med Universal Records er faldet på plads med rekordagtig fart. 1. juni tog Teitur og hans manager til USA for at få en aftale i hus. Den slags tager normalt længere tid, men da tre andre selskaber også var på jagt efter den unge færings signatur, speedede Universal tempoet op og slog til.

Teitur ér allerede i studiet for at indspille debut-cd’en. Først i Los Angeles – i disse dage i Cortijo nær Malaga, Spanien. Produceren er engelske Rupert Hine (som har arbejdet med alt fra Tina Turner over Suzanne Vega til Les Negresses Vertes), mens musikerne hentes ind efter behov undervejs. Teitur regner med, at udgivelsesdagen bliver i første kvartal af det nye år.