Verdensomspændende licens-aftale til Lise Westzynthius – med Björks pladeselskab

Verdensomspændende licens-aftale til Lise Westzynthius – med Björks pladeselskab
Henrik Friis

Man skal ikke blive overrasket, hvis man om et par måneder finder Lise Weestzynthius´ ”Rock, You Can Fly”-cd i de velassorterede pladebutikker rundt om i det europæiske. I dag offentliggjorde Playground Music Scandinavia og Auditorium nemlig at de i samarbejde med Westzynthius og hendes management Merger har indgået aftale med pladeselskabet One Little Indian i London, der først og fremmest er kendte for at være Björks hovedselskab.

Aftalen er en såkaldt licensaftale, som altså gælder decideret udgivelse, markedsføring m.m., og den er worldwide – når man lige ser bort fra Skandinavien, Rusland, Polen og Grækenland, hvor Westzynthius i forvejen er repræsenteret.

One Little Indian udsender ”Rock, You Can Fly” i det europæiske i løbet af foråret, og det betyder også at Lise Westzynthius må imødese et travlt forår på de europæiske landeveje, når udgivelsen skal følges op af koncerter.

Piet Breinholm Bendtsen fra Merger siger i forbindelse med aftalen:

– One Little Indian er et label, der signer med hjertet, og er kendt for deres langvarige samarbejde med deres kunstnere – og de er meget begejstrede. På kontoret vendte alle sig om og spidsede ører, da pladen blev lagt på, og det er ikke hverdagskost … tværtimod! Og videoen til sangen ”Séance” tog hele One Little Indian-kontoret med storm. Lise Westzynthius´ integritet passer som hånd i handske med One Little Indians profil. Det tegner rigtigt godt.

”Rock, You Can Fly” udkom i Danmark sidste forår – med den nye aftale og den travlhed det afstedkommer, kommer det vist til at vare et stykke tid før efterfølgeren er på gaden…