Verdensomspændende musikalsk mail

Verdensomspændende musikalsk mail
Henrik Friis

I starten af maj modtog en lang række internationale kontaktpersoner og beslutningstagere inden for musikkens verden to ganske specielle og musikalske e-mails med præsentation af god dansk rock og pop.

Det gælder Tina Dickows ”My Mirror” og Indigo Suns kopi af Queen-nummeret ”You Don’t Fool Me”, som ROSA – Dansk Rock Samråd har fået produceret i Flash-versioner.

Via e-mail formidler ROSA Flash-filmene til internationale samarbejdspartnere, som derefter kan videre-maile denne nye danske musik til deres relevante kontakter. På den måde ønsker ROSA at skabe en ny og lettilgængelig formidling af dansk musik i udlandet – selvfølgelig med eksport for øje.

ROSA’s Flash-film er en nyskabelse herhjemme og produceres i samarbejde med Århus Filmværksted og billedkunstneren Mikael B. Hansen. Filmene er ment som et nyudviklende eksperiment mellem to kunstformer, og der er fuldstændig kunstnerisk frihed. De udvalgte solister/grupper finder selv frem til det relevante nummer, og efter filmoptagelser af og input fra musikerne skaber Mikael B. Hansen derefter Flash-filmen.

To pilot-film med Swan Lee (”Tomorrow Never Dies”) og Superheroes (”Miami”) er allerede sendt ud og har desuden været vist på såvel MIDEM-Festivalen i Frankrig og South By SouthWest-festivalen i Austin, Texas – med fin respons fra publikum og musikbranchen

2001 er forsøgsår for Flash-produktionerne og yderligere seks ventes udsendt inden årets udgang. Næste produktion bliver med Ester Brohus. Ud over ROSA og Århus Filmværksted støtter Århus Kommune projektet.