Vibration-KBH 03: Festival med fokus på indie-scenen

Vibration-KBH 03: Festival med fokus på indie-scenen
Henrik Friis

Fra onsdag 12. februar og fire dage frem er der ekstraordinær fokus på den danske indie-scene. Det sker via festivalen Vibration-KBH 03, der med 25 koncerter på fire af hovedstadens kendte spillesteder VEGA, Loppen, Stengade 30 og Rust præsenterer væsentlige bud på dansk indie-musik netop nu – suppleret med en håndfuld udenlandske navne som ekstra garniture.

Vibration-KBH 03 er en videreudvikling af minifestivalen Vibration-KBH 02, der blev afviklet i september sidste år. Arrangørerne er en skøn sammensætning af musikere, musikfreaks og folk fra uafhængige pladeselskaber, som har det fælles mål at skabe ekstra eksponering omkring indie-musikken. Begrundelsen er, at så mange navne samlet under et skaber ekstra fokus og eksponering i forhold til det grupperne/solisterne normalt kan generere selv. På længere sigt ønsker man desuden at gøre opmærksom på dansk indiemusiks internationale kvaliteter og muligheder.

First Floor Power – spiller på Loppen
på festivalens første dag.

Arbejdet i arrangørgruppen er i øvrigt ulønnet – spillestederne afvikler de respektive koncerter såvel praktisk som økonomisk, men er i øvrigt ikke inddraget i festivalen. De lægger “blot” rammer til.

Festival-programmets musikalske indhold er postrock, electronica, indierock, artrock, new country m.m. og med særlig fokus på “den aktuelle tendens, hvor rock og elektronisk musik ikke bekriger, men derimod inspirerer hinanden”.

Sofus Forsberg – med Under Byens
Henriette Sennenvaldt – til
Vibration-KBH 03.

Navne som Under Byen, Sofus Forsberg, Learning From Las Vegas, Jomi Massage og Thau er blandt de medvirkende, mens de engelske veteraner Cranes og svenske First Floor Power er blandt de udenlandske stjernedrys.

Læs det samlede program på VIBRATION-KBH 03