Wafande og Christopher på forårets E-Tur

I foråret 2012 har E-TUR fornøjelsen af at præsentere Wafande, som hitter med reggaesinglen ”Gi’ mig et smil” fra det meget roste album ”Du Ved Det”, og debuterende Christopher, som allerede inden hans første album er ude, har flere end 620.000 visninger på Youtube med singlen Against the odds.

Christopher på vej til toppen

Christopher på efterskoleturné19-årige Christophers første single Against the Odds handler om at vende det negative til noget positivt og at turde kaste sig ud i nye eventyr. Det er straight-up popmusik, når det er allerbedst!

Og det er gået rigtig godt i den forgangne uge: Singlen var #10 på iTunes singlen-listen den første dag, den er kommet på spillelisterne hos P3, P4, NOVA, 100FM og ANR og er derfor landet på #73 på airplaylisten. En ret god start for en helt ukendt sanger.

Denne uge er musikvideoen til nummeret Fresh på MTV. Men videoen var allerede populær på nettet i sidste uge, hvor den blevet delt mere end 4000 gange.

Men hvad går før dette? En 18-årig Amagerkaner imponerer et par venner og bliver rådet til at besøge de danske pladeskaber med sin guitar. Han øver og øver sig i at spille guitar med internettet som lærer, synger alle sine yndlingssange med Jason Mraz og John Mayer og da han føler sig klar, tager han en tur rundt, for at finde ud af om han virkelig har talent.

Og det er en succes! For man skal være lavet af noget særligt hårdt materiale, hvis man ikke bliver berørt af den unge mands intense stemme sat sammen med hans naturlighed og charme. Naboens smukke søn med begge ben plantet solidt på jorden!
Nu er der gået et halvt år med hårdt arbejde. Tiden er brugt på at finde den helt rigtige lyd og stil, en masse timer med guitaren og nettet, en hel del lytten til idoler som Maroon 5 og The Script og så også lige med at blive student.

Inden han indspiller singlen, Against the Odds, laver han denne coverversion af Robyn-hittet ‘Call Your Girlfriend’ som i dagene efter bliver delt 1700 gange på Facebook og får mere end 13.000 visninger på kort tid. Ganske godt for den helt ukendte sanger. Against the Odds er første single fra det kommende debutalbum, som forventes i starten af 2012. Lyt til nummeret her.

1/4 Danmark, 1/4 Frankrig, 1/8 Tanzania, 1/8 Congo, 1/8 Malawi, 1/8 Oman!

Det internationale blod ruller i den albumdebuterende Wafande på forårets E-TurWafande, der på mange måder bringer Europa og Afrika endnu tættere på hinanden. Hans kreative forældre (dansk/fransk mor : keramiker og afrikansk far : musiker) mødtes til en koncert på Loppen tilbage i 1979. Wafande voksede op på Christiania og i en periode på 8 år i Frankrig i en 4 sproget verden (dansk/fransk/engelsk/swahili).

Egentlig var der lagt op til en stor basketballkarriere for den lange sanger, og da han boede hos sin mor i Rhone-dalen i Frankrig, trænede Wafande som 15-årig på det franske ungdomslandshold, hvorefter der lå et schollarship og vinkede forude i USA.
Det var dog noget andet, der trak. Han valgte musikken som hele tiden har været en del af hans liv. Bolden blev lagt i kurven for sidste gang og han tog tilbage til sit andet hjem Danmark, hvor han startede med at lave musik.

Sammen med producerne Fresh-I og Pharfar (Bikstok & Natasja) har Wafande indspillet sit debutalbum med bl.a. gæstevokalisterne Stine Kinck, Xander samt den unge upcoming rapper Kaka.Tidligere har den reggaeinspirerede musiker sunget på engelsk og fransk, og sidste år debuterede han på dansk med nummeret ”Lang vej hjem”, som er set mere end 100.000 gange på youtube. Check videoen til den første single ”Gi’ mig et smil” her.

Forårets E-Tur ser således ud:

Wafande:
Uge 8 – 9 – 10

Christopher:
Uge 11 – 12 – 13

Tourdatoer m.m. opdateres løbende via nyhedsbrevet og her på hjemmesiden.

For booking eller spørgsmål kontakt: ovesen@rosa.org