Zilla er selv blandt de 10 procent piger…

zilla_raun

Zilla Raun: gik selv og kedede sig som teenager – indtil hun fandt musikken.

Lederen af Musikforeningen RUSK i København, Zilla Raun,  glæder sig til at 20 Pop-Piloter overtager stedets fire øvelokaler i efterårsferien

Når Pop-Pilot i efterårsferien får base på Amager i København, bliver Musikforeningen RUSK’s fire øvelokaler ramme for de 20 pigers sangskrivning og musikalske udfoldelser gennem de syv dage.

Og musikforeningens daglige leder Zilla Raun glæder sig bare SÅ meget over at de 13-16 årige piger snart kommer på besøg for at kaste sig ud i musikken – uden forhåndsbarrierer. Muligheder hun selv gerne ville have haft som pige…

– Der er rundt regnet 200 medlemmer i vores forening. Og ca. 90 procent af dem er drenge/mænd – et tal der jo er typisk for musikkens verden. Så hvis Pop-Pilot kan være med til at få flere piger til at prøve kræfter med musikken, vil det bare være fint, mener hun.

Zilla er selv musiker og er med i et par grupper – og er altså en af ”de 10 procent” piger, der har kastet sig ud i musikken. Når hun husker tilbage, gik hun egentlig sig kedede sig lidt, indtil hun og familien flyttede i et bofællesskab, hvor der blev spillet masser af musik. Derefter har hun været solgt.

Hun synes selv det er spændende, hvad der sker, når pigerne kommer i øvelokalerne. Normalt kaster pigerne sig jo over sang, guitar og klaver. Men ved Pop-Pilot er der også trommer og bas – eller måske noget helt andet:

– Det er fedt, at Pop-Pilot bryder det hele op og lader pigerne prøve alle instrumenterne, hvis de vil. Og lader en pige spille på trommer, hvis hun VIL. For nogen gange tænker piger meget over tingene og er lidt usikre på sig selv – men her er de i trygge rammer og kommer ud over forsigtigheds-genet. Hér er der ikke langt fra idé til udførelse.

Ud over RUSK’s øvelokaler er Børnekulturhus Ama’r og Loftets lokaler opholdssted for Pop-Piloterne i København. Begge hører under Amager Kulturhus.  Hvilket alt i alt placerer Pop-Pilot i København midt i et musikalsk kraftcenter.

Pop-Pilot lejrene foregår desuden i Fredericia og Randers.

LINKS:
Musikforeningen RUSK
Børnekulturhus Ama’r
Loftet

 

FOTO I TOP: Fra sidste års Pop-Pilot lejr på Amager.

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund, Randers Kommune, Turbinen, Randers Musikskole, Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK, Københavns Kommune og Ungdommens Hus Fredericia.

PopPilot_sponserLogoer (1) copy (1)